Embla Rytterager Johnsen er den aller siste utstiller vi har med oss fra vårt Tønsberg eventyr. Tiden i galleriet og med våre lokale samebridspartnere er over, og nå går eventyret videre på nett med Embla. Les om henne i avisa Gjengangeren i dag.

Det er en fantastisk opplevelse å bli kjent med denne multikunstneren på 17 år. Det er ingen tvil om at hun vil bidra positivt i den kreative fremtiden og utviklingen her i vårt langstrakte kulturland. Vi hadde gledet oss veldig til å vise denne serien med akvarell portretter på veggene våre, men det ble det dessverre ikke mulighet til i vår begrensede popup tid her i Tønsberg.

Vi har spurt Embla endel spørsmål, og ett av de handler om tankene hennes rundt "The Social Mask" konseptet hennes. Embla tar nemlig for seg temaer vi alle kanskje er litt redde for, eller litt flaue for å snakke om eller gå i bresjen for. Her er tankene hennes om "the Social Mask":

The Social Mask Embla Rytterager Johnsen Grand Mastiff"THE SOCIAL MASK":

- Det er ikke alltid jeg har en baktanke om hva jeg lager. Mye av det jeg maler er fordi jeg ville ha med en spesiell farge, eller fikk lyst til å male en som holder en dukke, med briller og smukk.
Men det å lage en maske av noe slag var noe jeg hadde lyst til å lage, med en viktig tanke bak.
Så jeg malte dette bildet "The Social Mask". En jente som holder en malerpensel der deler av fjeset er malt på.
Den heter «the social mask» fordi det handler om at hver dag så tar man på en maske. Man velger å vise en del av seg selv som ikke alltid er sant, for eksempel gjennom sosiale medier, som Instagram og Facebook, ved å vise den «perfekte siden» av livet ditt. masken kan være skjult seksualitet eller det at man liker Justin Bieber.
man skjuler det man ikke vil at andre folk skal se.
Men det er det vi ikke trenger mer av, vi trenger mer sårbarhet, og røffe kanter. Den virkelige deg. Det handler om å ta av den masken som ble skapt for å gjøre andre folk fornøyd.Her kan du se hele utstillingen til Embla: 

 

Bli med å fylle opp vår kunstner portefølje!


Her kan du få være med å farge vår verden med dine bidrag i vårt galleri! Vi vil gjerne se deg og din kunst være med å skape et positivt bilde av bredden i norsk kunst. Send oss en melding!

Skriv Til Oss